keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Villakangastakin uusi elämä ja lisää lippiksiä!

Yhdeltä tytöistä puuttui vielä villakangastakki. Innostuksen ompeluun sain näin kevään jo lähestyessä, kun satuin löytämään kauan etsimääni kangasta villakangastakin muodossa kirpparilta. Jonkun tovin sai ihmetellä, mistä kannattaa mikäkin kaavanosa leikata ja lopulta sain kappaleet leikattua ja pakon sanelemana myös taskut tuli hyödynnettyä takkiin. Kaava on oma, jota tähän takkiin taas vähän muokkasin. Kiva yksityiskohta mallissa on takana oleva leikkaus ja laskos. Kaulus on pyöreäreunainen, eikä ulotu aivan keskiedulle. Tämä takki on jokaista nappia myöten kierrätetty.

 Tästä takista kaikki lähti. Kympin maksoin tuosta, mutta oli kyllä hintansa arvoinen vuorikankaineen kaikkineen. Ihanan pehmeä ja kuitenkin paksu villa, joka ei varmasti nyppäänny helposti.
Vuorikankas oli hyvänlaatuista paksua, jonka käytin takista tähän takkiin. Myös vanha merkki (MasterCoat Made in Finland) tuli hyödynnettyä ripustinlenkkinä.
Olen huomannut, että lapsilla on helpompi napittaa nepparit, niin uhrasin tähän joskus kirpparilta ostamani neuleen, jossa oli kahdeksan tällaista isompaa ommeltavaa nepparia ja jätin napinlävet ompelematta. Mukavasti näyttää tyttö laittavan itse takkinsa nepparit kiinni.
Lippiksiä ompelin eilen kaikkiaan neljä. Tässä yhdestä kuva. Veturikankaan ostinTenavakulmasta. Ja lisäksi kaksi riemukukka -lippistä, joista toinen tytöllä päässä ylemmissä kuvissa. Päällikangas joustrofroteeta ja sisällä trikoo. Lippaan jätin laittamatta tukikankaan ja hyvin toimi ilmankin!

3 kommenttia:

  1. Löysinpäs tänne, en tiennytkään että säkin bloggaat. Kiva harrastus, johon melkein jää koukkuun. (: Ihania ompeluksia ja kivoja kuvia. Jäänpäs minäkin seuraamaan. (:

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä ollut ihan mukava harrastus tämä bloggaaminen, vaikka muutaman kuukauden kokemus vasta takana. Toivottavasti innostus säilyy ja aikaa riittää jatkossakin ompeluun!

    VastaaPoista
  3. Niin hieno takki! Ja tuo viimeinen kuva, voi söpöys!

    VastaaPoista