keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Riemua riemukukasta!Kuvapotretti siskoksista riemukukat yllään. Mietin, että onkohan liian tylsät puserot ja mekko, kun niissä ei ole muuta väriä tai mitään somistetta, mutta tämä kangas on niin kaunis sellaisenaan, että tein kaikki ilman mitään krääsäilyä. Mukavasti saa värikkäillä housuilla ja legginseillä pirteyttä kokonaisuuteen. Riemukukka joustofroteen olen ostanut Royal-tuotteelta. Näitä ommellessa ei mennyt yhtään kaksoisneulaa poikki, josta olen iloinen. Saumuri sitä vastoin temppuili niin, että jouduin saumuroimaan kolmen langan ompeleella, että sain jotenkin toimimaan. Toivotaan, että saumat kestävät silti. Edessä olisi saumurin huollattaminen, joka on kyllä ollut mielessä jo ainakin vuoden. Mutta riemukasta oli, kun saivat tytöt vaatteensa päälle ja itse olen tyytyväinen vaatekaapin täytteisiin. Keltaiset leggarit on myös ompelemani. Trikoo on ostettu Harju Oy:stä.

Viime aikoina olen huolitellut käden ja pääntien ohuella trikookaitaleella. Olen huomannut, että parhaimman lopputuloksen saa ompelemalla kaiteleen kolminkertaiseksi ja molemmat ompeleet kaksoisneulalla. Tämä huolittelu on kolminkertainen, eikä kovin paksu rakenne ja pitää reunan napakkana ja joustavana.
Tämän mekon kaavan olen piirtänyt Metsolan piparkakkumekosta, joka on ollut tytölle niin mieluinen, ettei malttaisi olla pitämättä sitä vielä joulun jälkeenkin. Siksi ompelinkin hänelle joustofroteisen mekon, joka sopii paremmin kevättalveen!

 Tässä vielä puserosta kuva. Kaava on sama raglanpuseron kaava, mitä olen käyttänyt kaikissa paidoissa pohjana. Tein hoikalle tytölle kapean mallisen puseron. Hihoista tuli vähän turhankin kapeat ja lyhyet, mutta tämän kevään menee vielä tytölle!3 kommenttia:

 1. Ihanat vaatteet! Ja niin suloiset tytöt, hyvälle mielelle saa nämä kuvat! :) Tosi siistin näköinen kanttaus! Minäkin teen kanttauksen kolminkertaisena, ja just niin että kaksoisneulalla molemmat saumat.
  Minulla saumurista rapsahti alasieppari poikki. Uusi osa on ostettuna (kallis!), vielä pitäisi kiikuttaa huoltoon, että laittaisivat paikalleen. On kuulemma tarkkaa hommaa, pitää laittaa just oikein, ettei mene uudestaan poikki. Eli toistaiseksi on menty pelkällä ompelukoneella, onneksi siinä on joustavia ompeleita.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Tämä kuvaushetki oli niin ihana, kun tytöt oli niin mielissään. Ei tarvinnut kahdesti pyytää vaihtamaan uutta ylleen. :) Mitä neuloja sinä käytät saumurissa? Muistan, että sanoit sen lankojen laadun lisäksi vaikuttavan paljon tikin laatuun. Voisin kokeilla, parantaisko toisenlaiset neulat tikin laatua. Mulla on nyt pallokärkineulat.

  VastaaPoista
 3. Mulla on olleet tavalliset neulat, ehkä kokoa 80. Jokin aika sitten kokeilin palljokärkineuloja, mutta saumuri teki ihan kauheasti hyppytikkiä ja katkoi neuloja. Vaihdoin kiiresti tavalliset takaisin, ja johan toimi! Kunnes katkesi tuo alasieppari.

  VastaaPoista