tiistai 5. marraskuuta 2013

Piparipiltit

Vihdoin koitti se aika vuodesta, jolloin sai taas kaivaa kaapista lapsille piparinutut ylle. Pikkumiehelle viimevuotinen oli tietysti pieni, eikä kangasta ollut kuin pikkupala jäljellä. Siitäkös idea sitten lähti. Jämäpalan lisäksi käytin tähän yhden kirpparilta löydetyn velourpuseron. Huppariin tarvitsin myös taskut, jotta piparikangasta pilkahtele mahdollimman monesta kohtaa. Etukappale oli leikattava kahtena kappaleena, joten vaihtoehtona kiinnitykseen oli vetoketju tai nepparit. Kaapista ei löytynyt sopivaa vetoketjua, niin päädyin neppareihin. Kaavan piirsin itse kokoon 80. Apuna käytin jotain vanhaa Ottobren kaavaa.   

Taskunsuihin saumuroin kaksinkertaisen kapean resorin reilusti venytettynä, jolloin saumanvarat kääntyvät siististi nurjalle. Taskupussi on yksinkertainen ja on kiinnitetty kaksoisompeleella etukappaleelle. Hihansuissa on resorina piparikangas, jonka sisässä kulkee leveä kuminauha. Nepparilista on käännetty kaksinkertaiseksi.


Pikkuisäntä osaa jo kävellä ja pehmeän sängyn päälläkin kävely sujuu. Huppari on kiva, lämmin ja helposti päälle puettava. 

Tässä vielä edellisvuonna ompelemani mekot, jotka vielä mahtuivat tyttöjen päälle. Kaavan olen piirtänyt alkuperäisestä metsolan piparimekosta.


2 kommenttia:

  1. Onpa tosi söpö tuo huppari. Just päivittelin, etten ite varmaan koskaan uskaltais alkaa muokkaa vanhaa paitaa noin paljon. Mutta toiset ne osaa! Ihanat lapsoset <3

    t.Ellu

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Ihan uusiksi meni tosiaan tuo velourpusero ja aika tiukille meni, että kangas riitti. Takakappaleeseen jouduinkin ompeleen kiilat sivusaumoihin, mutta sehän ei haittaa. Tuo väri on tosi tumman ruskea, kunnon retro siis. :)

    VastaaPoista