perjantai 22. marraskuuta 2013

Nyt leikitään enkeleitä

Enkelin siipiin olen ostanut kankaan jo pari vuotta sitten. Siivet ovat jääneet toteuttamatta, vaikka suunnitelma olisi ollut valmiina jo siitä asti, kun oppilaiden kanssa niitä muutama vuosi sitten ahkeroitiin. Jouluisin enkelin rooli on se suosituin ainakin meidän perheessä ja siksi ajattelin, että tehdään sitten kerralla kaikille. Ja niitähän tuli vielä reilummasti.
Seuraa enkeliä -leikkiä leikittiin pihalla kymmenen asteen pakkasessa. Liihottelut jatkuivat sisällä ja kyllä saavatkin lennellä, sillä näiden siipien pitäisi kestää joulusta jouluun. 
Kangas on Jyskistä, valkoista reilusti venyvää ja vähän kiiltelevää veluuria. Sitä myytiin kolmen metrin pakoissa. Kolmesta metristä sain seitsemät siivet, kolmet isommat ja neljät pienemmät. Piirsin kaavat pahville ja niiden perusteella leikkasin kankaan jokaiseen siipeen kaksinkertaisena.
Siiven sisälle leikkasin vahvaa rautalankaa, joka pingottaa siiven oikeaan asentoon. Rautalangan taivutin jo valmiiksi siiven muotoon. Siiven toisessa sivussa olevasta 
 aukosta sain pujotettua rautalangan siiven sisään, jonka jälkeen taivuttelin rautalangan päät yhteen.


Liitoskohtaan teippasin vielä maalarinteippiä, jotta rautalangan terävät päät eivät pääse raapimaan siipien käyttäjää. Kun siivet oli saatu muotoon, ompelin ne aukkokohtien kohdalta kiinni toisiinsa. 
Siipien sisäpuolelle ompelin vielä kaksinkertaisen soikean kappaleen, johon sitten kiinnitin kuminauhat.
 Lopuksi vielä taivuttelin siiven päitä hieman ulospäin. 

Lisäys: Siivet pääsivat lentelemään perhon lailla lastenhuoneen seinälle!

2 kommenttia:

  1. Simeon ei itse näillä vielä kovin liihottele (isot siskot ovat toki lainanneet), hoksasin sitten laittaa ne seinälle koristeeksi,kaunis joulunajan koriste. kiitos :) -A

    VastaaPoista
  2. Aivan niin. Voihan niitä sellaisenakin käyttää. Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista