keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Nappia, nepparia ja vetskaria!

Tämän mekon idea syntyi yöllä. Minulla oli vielä epämääräinen palanen tätä ihastuttavaa riemukukka- kangasta ja silloin mulla leikkasi, että riittäisiköhän palanen tallaiseen mekkoon. Aamulla sitä sitten heti piti kokeilla ja riittihän se. Kankaan olen tilannut Royal -tuotteelta. Hameosa on leikattu vinoon langansuuntaan ja pallohelmaiseksi. Eli hameosassa ei ole ollenkaan sivusaumoja, vaan se on vähän niinkuin ympyrä, jossa keskellä pienempi ympyrä vyötäröresorille. Etulappuun ja olkaimiin otin kaavan Ottobrestä  Petit Fee -liivihameen kaavasta (1/2011). Mekko on kokoa 74/80. Vyötäröllä ja helmalla on leveä resori.
 Ruskeat napit löytyivät kätköistäni terävöittämään kokonaisuutta. 

 Tämä jumpsuit on kokoa 80 ja tehty aiemmin tekemälläni jumpsuitin kaavalla hieman muokattuna. Kangas Verson puodista skeittirobo -joustofroteeta.

Pienen ihanan kummipojan päällä. Kasvunvaraa vielä on, mutta hyvä kun menee sitte vielä kesälläkin.

Sitten omalle eskarilaiselle huppari. Mietin kauan, minkä mallisen ompelen ja lopulta sain muokattua haluamani kaavan. Kaavan pohjana on Ottobren Sporty Goodies -hupparin (1/2011) kaava, jossa pienin koko on 128. Jokainen kaavanosa muokkautui pienemmäksi ja jotkut vähän reilummin, kun esimerkiksi hihat ovat kaavassa kahdessa osassa. Kaavasta sain lopulta 116/122 kokoisen.

Hupun vuoriksi ompelin Eurokankaasta ostamaani ohutta raitatrikoota. Myös vetoketjun alavara on samaa trikoota. Vetoketju on kierrätetty, kuten kuvasta huomaa. 
Huppari on pitkän mallinen, mutta resori on sen verran tiukka, että hupparia voi pitää lyhyempänäkin, kun vain vetää resorin vyötärölle. Kangas on Verson puodin perhosprinsessa -joustofroteeta.



4 kommenttia:

  1. Mie täällä ihastelen taas sinun aikaansaannoksia. Onpa tosi sievä kangas tuossa hupparissa. Eskarilainen varmasti tykkää. Voisi kuvitella, että tuommonen jumpsuit on oikeesti tosi miellyttävä päällä. Ei kiristä mistään ja on tarpeeksi väljä.. Kesä tulee ja mekkokausi taas alkaa :)
    T. Ellu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ellu! Kyllä tuo perhosprinsessa on kiva kangas, vaikka eka kertaa kun kankaan näin, ajattelin että kun makuun liian räikeä. Kuitenkin vaatteessa tosi ihanan raikas.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vielä hirrveesti tuosta jumpuitista!! on ihanan olonen ja ihanan näkönen päällä meidän pikku pullerolla :)

    VastaaPoista
  4. Mukava Anni, että tykkäätte siitä.

    VastaaPoista