torstai 20. helmikuuta 2014

Merinovillaa ylle!


Jo aiemmin olen ihastunut merinovillan pehmeyteen ja miellyttävyyteen. Nyt ihanat merinovillakuosit innoittivat ompelemaan. Ja kävihän se ompelukoneellakin, kun saumuri on ollut varikolla pidempään.
Tämä kypärälakki on samalla myös kauluri ja kaksinkertaisena on täysin riittävä pakkassäälläkin. Piirsin itse kaavan hyväksi todetun kypärälakin avulla. Hieman jäi vielä kehiteltävää malliin, sillä ensin ajattelin, että kanttaan reunat, enkä siksi jättänyt saumanvaroja kasvojen aukkoon. Suosikkilakki tästä silti tytölle tuli. Merinovillan tilasin Pehemiältä.

Lakin selkäpuolelle ompelin siksak-ompeleella kuminauhan kiinni, joten se kiristää sopivasti niskan kohdalta lakkia. Vuorikankaana on vastaavaa merinovillaa luonnonvalkoisena. Se on tilattu vuosia sitten Shelbystä
Samaan aikaan ompelin tytölle myös merinovillaiset aluhanskat. Kivasti sain tuon maatuskakuvion hanskojen etumukseen. Tämän ihanan naali kuosin löysin Royal-tuotteelta. Siitä sai pikkumies hengittävän aluslakin. Tämänkin kaavan kehittelin valmista kypärämyssyä apuna käyttäen. Huomasinpa, että aika runsaasti saa keskikappaletta venyttää, että lakkiin tulee hyvä muoto.
Myös tähän lakkiin ompelin kuminauhan lakin nurjalle puolelle selkäkappaleelle.
 Ja itselleni ompelin myös lämmintä ja kaunista. Kaksinkertaisia sekä pipo että hanskat. Tässä innostuksessa ompelin myös hanskoja myyjäisiin ja ilokseni ne kävivät kaupan siellä.

 Perushousuja olen ommellut useammat mustasta velourista. Tässä yhdet kapeanmalliset talvileggarit, jotka lähtivät kummitytölle.
Pakko vielä laittaa muutama neule ja virkkaustyö. Joulukuun (2013) Modassa oli tällainen yksinkertainen paperinarulyhdyn ohje. Oikeinnurin neulottu paperinaruneulos kiedotaan lasin ympärille ja tulos on näin kaunista ja tunnelmallista.

Joulukuusemme sai alusmatoksi tällaisen pipari-maton. Minulla oli ruskeaa paksumpaa trikookudetta vain pieneen mattoon ja siksi muokkasin tuota Kauhavan kangasaitan paljon käytettyä virkatun maton ohjetta, jotta sain sellaisen pienemmän pitsimaton. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti