torstai 13. kesäkuuta 2013

Viileisiin kesäpäiviin!

Kuvat kertokoon, miten mieluinen tämä vaate on. Minäkin tykästyin pojan huppareihin. Tämä taitaa olla jo kolmas hupullinen vaate, jonka hänelle ompelin. Tämä versio hupparista on vähän väljempi ja pitempi kuin edellinen. Kangas on Ralliraita -joustofroteeta. Ompeluhetket ovat tiukassa, mutta mulla on kova tahto välillä päästä tämän rakkaan harrastuksen pariin raksa-arjesta huolimatta.
Resorit ovat ommeltu kaksinkertaisina, jolloin saumat kääntyvät nurjalle. Tämä rakenne toimii hyvin lahkeen- ja hihansuissa, kun näkyvä resori on leveä. Silloin kiristyvä resori kääntää saumat automaattisesti nurjalle, eikä ole vaaraa, että saumat kurkkisivat näkösälle. Kädenteille ompelin kanttaukset, jotka ovat nätimmät ja kestävämmät. Nykyisin ompelen ne ennen hihojen saumojen ompelua, sillä silloin ei tule niin helposti venytettyä hihansuuta liikaa. Ainoa haastava kohta on sitten saada hihansuu siistiksi saumankohdalta, kun rakenne on tietysti tosi paksu.
Resorihalkion pohja on haastavampi saada siistin näköiseksi. Olen ommellut pohjukan päältä suoralla ompeleella kiinni nurjalla oleviin resorikaitaleiden päätyihin. Tukikankaan olen silittänyt ennen resorin ompelemista halkioon tukemaan rakennetta. Nepparit on näppärät. Vielä en omista neppikonetta enkä edes pihtejä. Kotona olen vielä selvinnyt hyvin vasaralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti