tiistai 4. kesäkuuta 2013

Neitit kesäkukat!Tytön Flower -mekon (Ottobre 3 /2012) ompelin viime keväänä. Muokkasin pienintä 128 kaavaa pienemmäksi ja helman kaavan muokkasin niin, että pöytäliinan isot kukkaset säilyivät kokonaisina. Tämän ihastuttavan pöytäliinan löysin Porvoon kirpputorilta, kun olimme oppilaiden kanssa opintomatkalla siellä. Kuvien taustoissa näette palan tulevan kotimme pihapiiriä!

Tämä kukkamekko on ommeltu vanhimmalle muutama vuosi sitten. Kangas on vanha Tampellan vahvaa kangasta. Kaavan olen itse muokannut jotain hihatonta mekkoa apuna käyttäen. Edessä on pystyssä hiuslaskokset ja helmassa laskokset ovat vaakasuuntaan. Takana piilovetoketju. Pääntiellä ja kädenteillä kanttinauhaa.

Autotrikoo lähti mukaani Tenavakulmasta  ja ompelin tutulla puseron kaavalla (Ottobre 4/2011) siitä pari trikoopuseroa. Hihan kaavaa muokkasin hieman kapeammaksi ja pidemmäksi, niin sain 62 koosta sopivan meidän hoikalle kahdeksankuiselle! Mulla on kankaiden oston suhteen nykyisin periaate, että ostohetkellä pitää olla visio mihin kankaan ostan. Toisaalta se on hyvä, ettei jää kaappiin liikaa kankaita eikä mene mahdottomia rahaakaan kankaisiin, mutta toisinaan on mukava tutkia omia kangasvarastojaan ja hakea sieltä ispiraatiota ompeluun.

2 kommenttia:

  1. Tykkään erityisesti tuosta H:n mekosta. Niin kivan aurinkoinen! :) -Anu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu, tuo kukkakangas pääsee kyllä oikeuksiin tuossa mekossa. :)

    VastaaPoista