sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Päällysvaatteita lapsille!

Tässäpä tulee muutamia onnistuneita ompeluksiani, joista on jo pidemmän aikaa saanut iloita. Harmaan villakangastakin olen ommellut talvella 2012 vanhimmalle tytölleni. Kaava on oma, napit löytyi Jämsän Husqvarnasta ja kangas on vahvaa sarkakangasta. Vuori on jostain vanhasta kirpparilta löytyneestä takista. Asusteena on neulomani tuubihuivi ja palmikkopipo, johon tytön kanssa teimme yhdessä tupsun.

Tämän haalarin tein nuorimmaiselle häntä odottaessani. Haalari on kokoa 56 ja kaava on otettu Ottobre -lehdestä jumpsuitin kaavasta. Toki sitä joutui vähän muokkaamaan, jotta soveltui paremmin haalariin. Materiaaleja ostin tähän ihanaan haalariin vain keltaisen vetoketjun. Muut materiaalit on kierrätetty. Vanhat äitiyssammarit saivat uuden käyttötarkoituksen. Vuorina on vanha päiväpeittokangas ja toppauksena on äitiyspakkauksen haalarista leikattu vanukangas. Keltaiset paksummat resorit on värjätty. Tämä villakangastakki on kierrätetystä kankaasta. Kangas löytyi ehkä 2002 Savonlinnan kierrätyskeskuksesta Ota tästä -korista. Siitä sai aivan ihanan takin aikaan, kun kangas on niin paksua ja ihanan raikkaan väristä villaa. Tämän takin kaavan olen itse tehnyt, mallia otin H&M:n villakangastakista. 


Kierrätetty takki tämäkin. Kangas on löytynyt Jämsän kirpparilta. Kaava on täysin oma kehittelemä. Tytölläni on tässä päällä haarukkavirkattu puuvillahuivi ja neulottu pipo, jossa on yhdessä tehty tupsu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti