keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Keppari-innostus tarttuu


Olen jo muutaman vuoden aikonut tehdä tytöilleni kepparit, mutta ilmeisesti innostusta ei ole tarpeeksi vielä löytynyt. Nyt löysin kirpparilta nahkahameen, joka näytti siltä että haluais ompelukoneen alle. Keppariinhan se sopisi. Sitten etsimään kaavoja ja vinkkejä netistä. Lopulta piirsin kaavat käyttäen netistä löytyviä kuvia kaavoista mallinani. Halusin hepasta hieman isomman, mitä suurin osa näytti olevan.
Tuossa eka versio kaavoista. 
Tässä nahkahame kaavan alla. Vielä jäi kangasta välikappaleeseen.
Tässä leikattuna korvat x4 ja suikaletta, joka on noin viisi senttiä leveää.

Tässä suikale ommeltu väliin. Huomasin, että minulla löytyy punaista nahkaa jonkun verran, niin laitoin sitä suun kohdalle. Nämä olen siis ommellut ompelukoneella. Viimeistelyvaiheessa ompelin lisää suikaletta alas, jonka avulla sitten kiinnitin kepin. Suikaletta olisi siis kannattanut jättää ylimääräistä alas sitä varten.
Tässä korvapalat. Laitoin sisään hiukan vanua ja ompelin keskelle alas kapean laskoksen.
Korvat ompelin kiinni nurjalta, niin että ensin leikkasin aukot korville.
Sitten testailun, mitkä langat harjaan valitsisin. Päädyin tuohon ruskeasävyyn, jossa angora mukavasti antaa pehmeyttä ja vaalentaa kokonaisuutta.


Taittelin kuolaimet rautalangasta. Päitset ja ohjakset ompelin ontelokuteesta. 
Lopuksi ompelin käsin paikoilleen valkoisen laikut, silmät ja sieraimet. Tytöt letittivät harjan melkeen heti. Ja leikkiä on piisannut. 

2 kommenttia:

  1. Tuo kepparihan on aivan mahtava. Olet sinä kyllä taitava suunnittelija ja ompelija! Ja mikä parasta, tytöt ovat aivan varmasti tosi innoissaan oikeasta "nahkakepparista".

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi! Mukavahan se on välilllä saada aikaan jotain mistä lapset tykkää. Toinen ja kolmas keppari odottaa vielä tekemistä. Hyvän vinkin sain tänään, että vanhasta mailasta sais tukevan kepin, kun mailan lapa tukisi myös kepparin päätä.

    VastaaPoista