tiistai 21. huhtikuuta 2015

Pitsiliinapainannan tuotoksia

Syksyllä painoin isomman satsin pitsiliinalla mustalla luonnonvalkoiselle joustavalle trikoolle. Tekniikka on helppo. Käytin muovista pitsiliinaa sapluunana ja tuputin väriä kankaalle pitsiliinan läpi. Pitsiliina sopivasti siirtelemällä ja kuvioaiheita sommittelemalla saa aikaiseksi kivan epätasaisen pitsikankaan. Aika kauan trikoo odotti sitä, että sain ommeltua siitä jotain. Nyt keväällä ompelin siitä itselleni pitkänmallisen imetyspuseron ja tulevalle vauvalle kietaisubodyn. Imetyspuserossa käytin omaa kaavaa, jota muokkasin vielä hieman kapeammaksi ja pidemmäksi. Vielä on trikoota jonkin verran jäljellä. Tässä kuva imetyspuserosta, joka kävi myös raskauden loppuvaiheessa hyvin. Tässä synnytystä edellisenä päivävä otettu kuva.
Ja tässä sitten muutama päivä kotiin tulon jälkeen vauvasta otettu kuva ihana pieni body päällä. Koko bodyssa on 50 ja kaava on Ottobre -lehden (6/2013) numerosta. Muokkasin kaavaa hiukan pidemmäksi, niin voin neppareita lisäämäällä jatkaa bodyn käyttöikää. Nyt bodyn alaosat menevät muutaman sentin päällekäin.
 Vauva sai myös uuden hoitoalustan. Eurokankaasta ostin palan punavalkoista vahakangasta, josta ompelin uuden päällisen hoitoalustan superlonille.


4 kommenttia:

 1. Tää on niin kiva kangas, että pistän tilaukseen sen loppupalan;) t.Mimmi

  VastaaPoista
 2. Todella hienon näköistä itse painettua kangasta! Loistava idea :)

  VastaaPoista
 3. Mimmi meidän täytyy pitää joskus "kankaanpainajaiset", kun en taida tuosta loppupalasta raaskia luopua. :)
  Kiitos Saara! Tällä keinoin saa taatusti uniikkia kangasta.

  VastaaPoista
 4. Oi mikä idea, tätä on kokeiltava!

  T. Satunnainen lukija joka etsi joustofreteen suosituksia/kokemuksia

  VastaaPoista