tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kevätlippikset!



 Lammaslippis on tehty vanhoista froteepotkareista, jotka olivat jo vähällä mennä roskiin, koska polvet olivat jo ihan risat. Joku ehdotti, että siitähän tulee vielä pipo ja niin tuli. Viime kesänä, kun ompelimme porukalla, eräs äiti siellä ompeli lippiksiä. Innostuin kokeilimaan lippaa tähän paljon käytettyyn pipomalliin. Lammaspiposta tuli tämän neidin suosikkipipo. Pipo käy erityisen hyvin kevään viileämpiin keleihin, kun lippa suojaa vielä auringonpaisteelta ja samalla pitää korvat lämpimänä. Pipo on kaksinkertainen. Mekko on myös itse tehty velourmekko, jossa on raglanhihat ja kuminauhakiristys hihansuissa ja pääntiellä.



Riemukukkakangasta olen leikellyt useampaan vaatteeseen. Ne odottavat vielä työstämistä, mutta jämäpaloista sain nopeasti kasaan tällaisen riemukukka-lippiksen. Lipan sisään silitin tukikangasta.

4 kommenttia:

 1. Nämä hatut on niin makeita! :) Mukavasti suojaa lippa kevätauringolta, mutta ovat kuitenkin tosi tyttömäisiä. - Ellu

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Niinpä, varsinki tälle vauhdikkaimmalle käy hyvin, kun arskst ei tahdo pysyä päässä.

  VastaaPoista
 3. Hei ootko laittanut tuonne lippaan tosiaan vain tukikangasta, eikä mitään muuta vahvistetta? Mä ajattelin myös tässä lähiaikoina kokeilla lipallista versiota piposta, mutta jäi tuo lipan vahvistaminen mietityttämään :)
  -jenniK-

  VastaaPoista
 4. Joo, Jenni, näissä on tosiaan pelkästään tukikangasta vahvikkeena, mutta pysyy silti oikeassa asennossa, kun lipan leveys ei ole kuin 5 cm. Nämä joustofroteet on itsessään niin paksuja, että viimeisimpiin lippiksiin jätin tukikankaat kokonaan laittamatta ja hyvin on toiminut nekin. Ei valu silmille. Vahva tukihuopa voisi jopa viedä lippiksen istuvuutta(voiko nuin sanoa?). Tykkään enemmän tällaisista pehmoisista lipoista.

  VastaaPoista