torstai 28. helmikuuta 2013

Keltaista ja ruskeaa!





Vähitellen valmistuneet pusero ja housut vanhimmalle. Keltaista ralliraitaa ei ollut enään kuin puoleen puseroon, niin yhdistin sitten sinapinkeltaista joustofroteeta. Tällaista värien yhdistelyä en ole aiemmin suosinut, mutta tämä kokeilu kannatti. Kun yhdisti sopivasti vielä ruskeaa, lopputulos on ihan kiva. Suunnittelimme applikoinnin yhdessä tytön kanssa. Piirsin ensin sydämen, mutta puseron tulevalle omistajalle se ei kelvannut ja pyysin häntä piirtämään sydämensä itse. Tällainen on lopputulos. Hieman rosoinen, mutta paljon hienompi sydän kuin äidin piirtämä. Housut on hieman löysät velourhousut. Molempiin olen kaavat itse tehnyt.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Tulossa tuotoksia keltaisesta ja vihreästä ralliraidasta!

Minulla on tekeillä puseroja keltaisesta ralliraidasta (kuosin suunnittelija Maitotyttö, kangasta myy mm. Royal-tuote) Eilen, kun leikkelin kankaita ja suunniteltiin tyttöjen kans yhdessä pieniä aplikaatioita heidän puseroihinsa, sattui tällainen pieni keskustelu. Kolmevuotias tyttöni ilmaisi haluavansa rusetin, vaikka tarjosin kukkaa tai sydäntä. Sitten kysyin, että mikähän voisi olla se rusetin väri. Hän mietti hartaasti ja kainosti hymyillen totesi: "No, vaikka vaaleenpunainen." Että se näistä äidin ja tyttöjen yhteisistä mieltymyksistä. En aio kuitenkaan vaaleanpunaista yhdistää tuohon keltaiseen, mutta punaista ehkä uskallan siihen laittaa. Valmista ei ihan heti tule kaksoisneulapulan vuoksi, mutta ehkä jo ensiviikolla pääsen ompelemaan.

Pitsipainantaunelmia!

Tässä välipalaksi aiemmin pitsiliinapainannalla saatuja tuotoksia. Pyöreä pitsiliinapainokuvio on painettu pitsiliinaa sabluunana käyttäen trikoolle. Siirtelin pitsiliinaa epämääräisesti, niin lopputulos on ihanan elävä. Muovisia tähän käyttöön sopivia pitsiliinoja olen löytänyt muutamia. Tämä ympyräpitsiliina oli isovanhempien kylppärin ikkunan peitteenä, mummoni joskus sinne laittanut ja tähän käyttöön ihan loistava. Mekon kaava on oma, mekon alareuna hiukan vino tarkoituksella.


Nämä pipot olen tehnyt itselleni, siksi vähän isohkoja tytön päähän, mutta paremmat kuvat sain kun ovat mallin päässä. Enemmän tykkään tuotsta valkopohjaisesta. Tuon pitsiliinan olen muistaakseni kirpparilta, vai olikohan tuo juuri se, jonka eräs ystävällinen jämsäläinen löysi minulle kirpparilta? Tuo on ollut kans tosi toimiva liina painannassa. Pipon kaava on oma.

Näissä mekoissa olen käyttänyt myös samaa liinaa kuin valkopohjaisessa pipossa. Paremmin kuvio toimi tuossa keltaisessa. Turkoosiin olisi sopinut paremmin ruskea, mutta käytin vihreän värin pois, kun sitä oli. Olen saanut ystävältäni raglapuseron kaavan (86), luulen että se on alunperin Ottobre -lehdestä. Sitä kaava olen sitten käyttänyt pohjana kaikkiin lasten raglapuseroihin. Oma tyylini on kaavoituksessa varsin soveltava, ja monistakaan luomuksista ei siksi jää edes itselleni tarkkaa kaavaa.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Oma tuotemerkki


Viimepäivinä olen kehitellyt omaa tuotemerkkiä, jossa olisi tuo Eloilo. Nyt sain muokattua sumopaint-ohjelmalla ehdotuksia. Nyt sitten pitäisi päättää, mikä nuista lähtee tilattavaksi. 


Joustrofrotee pusero ja velourhousut!


Olen todella tykästynyt Maitotytön luomaan ralliraita kuosiin. Olen tehnyt siitä kuolalappuja ja nyt eilen sain valmiiksi myös puseron nuorimmaiselle. Joustofrotee on ihanan pehmeää ja miellyttävän tuntoista. Tosin siitä syystä sain puseroa ommellessani menemään kaksi kaksoisneulaa poikki. Vihreät housut ovat velourista. Tässä näkyy myös ompelemani sinapinkeltainen kuolalappu. Taustakankaana on ruskea  PUL-kangas ja kanttauksen olen ommellut ruskealla kanttinauhalla. Kiinnitys on nepparilla.

Kaulustrikoopuseroita

Olen ommellut tytöille paljon trikoopuseroita. Ehkä itselleni mieleisin malli on tämä reilu poolomalli, joka on myös hihoita melko tiukka. Ensimmäinen kauluspuseron ompelin joskus 2010 ja se on tämä alla oleva asuntovaunupusero. Kauluksen koko ja malli on vaihdellut. 

Tämä trikookauluspusero on marimekon trikoosta, jonka löysin Helsingin marimekon tehtaanmyymälästä kesällä 2011.
Tästä Nanson lammastrikoosta ompelin puseron vanhimmalle ja kolmelle kummitytölleni. Tässä puserossa kaulus on ehkä onnistunein.

Päällysvaatteita lapsille!

Tässäpä tulee muutamia onnistuneita ompeluksiani, joista on jo pidemmän aikaa saanut iloita. Harmaan villakangastakin olen ommellut talvella 2012 vanhimmalle tytölleni. Kaava on oma, napit löytyi Jämsän Husqvarnasta ja kangas on vahvaa sarkakangasta. Vuori on jostain vanhasta kirpparilta löytyneestä takista. Asusteena on neulomani tuubihuivi ja palmikkopipo, johon tytön kanssa teimme yhdessä tupsun.

Tämän haalarin tein nuorimmaiselle häntä odottaessani. Haalari on kokoa 56 ja kaava on otettu Ottobre -lehdestä jumpsuitin kaavasta. Toki sitä joutui vähän muokkaamaan, jotta soveltui paremmin haalariin. Materiaaleja ostin tähän ihanaan haalariin vain keltaisen vetoketjun. Muut materiaalit on kierrätetty. Vanhat äitiyssammarit saivat uuden käyttötarkoituksen. Vuorina on vanha päiväpeittokangas ja toppauksena on äitiyspakkauksen haalarista leikattu vanukangas. Keltaiset paksummat resorit on värjätty. 



Tämä villakangastakki on kierrätetystä kankaasta. Kangas löytyi ehkä 2002 Savonlinnan kierrätyskeskuksesta Ota tästä -korista. Siitä sai aivan ihanan takin aikaan, kun kangas on niin paksua ja ihanan raikkaan väristä villaa. Tämän takin kaavan olen itse tehnyt, mallia otin H&M:n villakangastakista. 


Kierrätetty takki tämäkin. Kangas on löytynyt Jämsän kirpparilta. Kaava on täysin oma kehittelemä. Tytölläni on tässä päällä haarukkavirkattu puuvillahuivi ja neulottu pipo, jossa on yhdessä tehty tupsu.

torstai 7. helmikuuta 2013

Tuotoksia velourista ja joustofroteesta!

Innostuin vihdoin laittamaan tekemiäni käsitöitä esille blogiin. Ajatus on hautunut pitkään, mutta on aina tyssännyt jo blogin nimen ja ulkoasun suunnitteluun. Tänään tajusin, että se muotoutuu siitä vähitellen, tärkeintä minulle on saada itselleni paikka, johon voin kerätä kuvia omista töistäni. Aloitan bloggaamisen eilisistä ompeluksistani, mutta aion lisätä tänne myös vanhempia tuotoksiani. Eilen ompelin kaksi puseroa ja vauvan kuolalappuja.